Kundvagn
Din kundvagn är tom
Antal:
Delsumma
Moms
Leverans
Totalt
Ett fel uppstod med PayPalKlicka här för att försöka igen
FiraTack för ditt köp!Du bör få en beställningsbekräftelse från PayPal inom kort.Lämna kundvagn

CoachAgility

Arbetslivscoaching - chefer - medarbetare - team

Blogg

Att leva med förändring

Publicerat den

ATT LEVA MED FÖRÄNDRING


Av: Pernilla La Corte, augusti 2015

Vi lever i en tid som karaktäriseras av komplexitet, snabba rörelser och osäkerhet. Enligt termodynamikens andra lag sägs världen gå mot idel kaos. Och detta kaoset, eller snarare mångfalden dominerar på alla plan i samhället. Att vara en kompetent aktör i en föränderlig värld handlar om att odla förmågan att vara flexibel och att bejaka mångfalden snarare än att styra den, och det innebär att kunna navigera genom och kombinera kaos och ordning.

Äldre managementteorier är på väg att lämna scenen. Taylorismen är död och det auktoritära sättet att leda samt företagsekonomiska teorier med ett mekaniskt synsätt på människor får ge vika för mer humanistiska teorier som t.ex. systemteorin och kaosteorin. Systemteorin utvecklades av Ludwig von Bertalanffy, professor vid Zoologiska insitutet i Wien, biolog och vetenskapsman. Hans idéer liknar organisationen vid ett levande system, och för att förstå en organisation måste vi ta på oss ett par biologiska glasögon.

Det är en väldig skillnad på att betrakta en organisation och dess medarbetare som ett mekaniskt eller ett levande system. I det gamla kunskapssamhället kunde kompetens mätas i förmågan att bevara sina ”hemligheter”, hålla på sina rutiner och bevara de väl inarbetade strukturerna. Idag när de gamla hierarkierna faller och det globala nätverkssamhället står på tröskeln måste vi tänka nytt. Och inte bara en gång, utan vi måste vara beredda att tänka nytt hela tiden.

”Där den gamla organisationen utmärktes av tradition, rigiditet och homogenitet utmärks den nya av självorganisering, flexibilitet (icke-struktur) och mångfald. Där den gamla organisationen/institutionen präglades av specialisering och murar mot världen, präglas den moderna av rivna murar och öppenhet, med flöden av information, tankar och idéer som följd.

I den nya världen finns varken öar eller fastland, bara ett oändligt hav och otaliga flöden av människor, idéer och händelser. Världen som vi en gång kände den ter sig nu smått kaotisk.”

(Ur artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se Gränsbrytning —  omvärldsbevakning och analys av ett samhälle i förändring.)

Men har vi inte alltid levt i förändring och varit biologiska levande system? Jo, men skillnaden är hastigheten. Efter de två stora världskrigen har förändringstakten varit långsamt accelererande, vilket kan ha upplevts av chefer och medarbetare som en stabil och rätt statisk process under 50- och 60-talen. Idag upplever vi en avsevärt högre hastighet i den kontextuella förändringen som leder till nya och starka krav på anpassning och organisatorisk förändring.

Det tycks också vara så att vi uppfattar förändring vid en viss hastighet, vid en viss kvantitet eller vid större kvalitativa språng. Innan dess uppfattar vi endast en stabilitet, trots att det ständigt pågår förändringar.(Bo Ahrenfeldt ”Förändring som tillstånd”, 2001.)

För att förstå denna nya kaotiska miljö används ibland konceptet VUCA - Votality Uncertainty Complexity Ambiguity. Enligt Dr. John Sullivan, en nationalitet ? HR-specialist, utmärks vår nya omvärld av fler förändringar, som dessutom sker snabbare än tidigare och detta har stor inverkan på vårt samhälle och hur vi leder organisationer. Förändringssnabbheten påverkar inte minst HR-området och Sullivan menar att vi behöver ställa högre krav på rekryteringen av flexibla medarbetare som snabbt kan anpassa sig till en föränderlig omvärld. Sullivan själv föreslår att organisationer och företag måste fokusera mer på att lära ut problemlösning, system för snabbare inlärning samt innovation. Han föreslår också att arbetsbeskrivningar måste bli mer flytande för att kunna anpassas tillförändringar och att medarbetare rör sig och roterar runt på fler arbetsuppgifter.

 

Den komplexitet globalisering, kunskapsutveckling och teknik gett oss, gör att många idag tappat greppet och känner att de blivit överlämnade till kaos. Kaos är emellertid inte alltid kaos. Vi upplever kaos när vi känner oss maktlösa. Men ur kaoset kan också ordning födas. Kaos och ordning är på så sätt egentligen inga riktiga motsatspar. Dels därför att kaos egentligen inte är desamma som oordning. Istället är kaoset mångfald, i vilken det finns oräkneliga möjligheter. Se gärna artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se. Där tas upp flera exempel på kaordisk kompetens. Bl.a. nämner man Wikipedia, som tar vara på mångfalden och samordnar olika röster och åsikter till en begriplig helhet, och kaoset övergår i en slag självorganisering där meningsskiljaktigheter, kritik och avvikelser hanteras längs med vägen.

 

Så hur får vi människor att kunna trivas med och sporras av förändring och osäkerhet istället för att bara stå ut med dem? Förändring kan vara oerhört smärtsamt för oss människor, och det finns det numera neorovetenskapliga belägg för. Vår hjärna sänder nämligen ut rätt starka ”syntax error” -signaler när det är en förändring på gång, och detta skapar ett naturligt motstånd. (”The neuroscience of Leadership, David Rock)

 

”The mind is always seeking zones of safety, and these zones of safety are continually falling apart”.

 

( Pema Chödrön, ”Comfortable with Uncertainty”, 2008 )

 

Dessvärre är förändring är inget projekt med en början en mitt och ett slut utan ett tillstånd vi befinner oss i hela livet. Enligt Buddha, utmärks allt levande av tre tillstånd: 1. Obeständighet 2. Egolöshet och 3. Lidande. Enligt buddismen behöver vi för att komma ifrån lidande släppa taget om oss själva och förstå att vi är en del av en energi som skapar allt. Det där låter lättare sagt än gjort. I synnerhet som vår hjärna motarbetar oss.

Vi vet redan att allt är obeständigt. Vi förstår att saker inte består utan att de slits ut och vi vet att människor, djur och växtlighet dör. Men trots att vi förstår detta intellektuellt har vi känslomässigt ett stort motstånd mot denna sanning. Vi vill ha stabilitet. Vi har en tendens att söka trygghet och vi upplever obeständighet i vår vardag som frustrerande.

Det är därför viktigt att bygga företagsmiljöer som stöder förändring och flexibilitet redan från början. Toyota är ett sådant exempel. Agila organisationer innebär en shift från en kontroll- och ordergivningskultur till ett motiverande och stödjande ledarskap som karakteriserat av förtroende.

Agility är dynamiskt, förändringsbejakande och tillväxtorienterat. Framgångsrika agila företag inte bara förstår sina nuvarande marknader, kompetenser och kunder väldigt väl - de förstår också potentialen hos framtida kunder och marknader. (Goldman et al, 1995, p.42).

Företag behöver också bli duktigare på mer omvälvande förändringar som påverkar och återuppfinner hela organisationen och utmanar gamla tankemönster. Bo Ahrenfeldt kallar detta för ”en förändring av andra ordningen”

Med förändring av första ordningen menas en förändring inom systemet, dvs en övergång från ett tillstånd till ett annat utan att systemet själv förändras. Det kan t.ex. gälla när en verkstad byter ut en gammal maskin mot en ny. Visserligen får arbetaren lära sig några nya grepp, men arbetssätt, antalet arbetare som behövs till maskinen är desamma och vi tänker på samma sätt som innan.

Vid en förändring av andra ordningen däremot, förändras hela systemet vilket i praktiken innebär att det organisatoriska tänkandet och agerandet förändras. Både tankemönster och verklighets-beskrivning. Om den nyss nämnda verkstaden t.ex. införskaffar robotar och datoriserade maskiner påverkas hela systemet. Arbetare friställs p.g.a. arbetsbrist och en högre utbildad tekniker sätts att sköta en dator som styr flera maskiner. P.g.a. minskad personlastyrka på golvet behövs inte heller så många tjänstemän för att administrera verkstaden, vilket gör att även tjänstemannakåren krymper p.g.a. arbetsbrist.

I förändring av andra ordningen påverkas ledarskapet i stor utsträckning. Chefen måste bli den ledare som vi så ofta talar om.

Enligt Ahrenfeldt behöver företagsledare jobba kontinuerligt med förebyggande förändringsarbete och inte invänta att förändringsbehovet ska uppstå ur desperation när man ser sig omsprungen av konkurrenter. Dock har företag som går bra en låg motivation att förändra sig (till skillnad från organisationer i kris). Så en chef som arbetar med förebyggande förändring måste vara beredd att arbeta i motvind och utstå mycket kritik. Varför ska man ägna sig åt det då?

-man får tid att förbereda sig, vilket ökar möjligheterna att man gör rätt saker på rätt sätt

-man äger initiativet och kan prioritera sina egna mål

-man har oftare pengar och andra resurser till hands eller har tid att skaffa dessa

Förändringsledare/chefer behöver mer också mer än någonsin lita på att medarbetaren har svaren inom sig. Men hur leder man då människor under förändrings- och utvecklingsarbete om de redan har stor kunskap om och förmåga till att skaffa sig insikt i det de ännu inte har insikt om? Hur leder man på ett humanistiskt och icke-auktoritärt sätt? Coaching har en självklar plats på 2000-talets ledarskapshylla. Men man får dock se upp så att coaching inte används på ett manipulerande sätt. Det är inte en metod för att först bygga upp förtroende och sedan styra den coachade mot sin egen förändringsagenda.

Till sist en utmaning från Bo Ahrenfelt: ”Genom förebyggande förändring, som beror på förändringar i omvärlden, blir du inte alltid populär. Klarar du det utan att svara med aggressivitet, fördömande eller destruktivt beteende mot dina medarbetare? Klarar du också av att ifrågasätta ditt eget tänkande ? Om du inte gör det behöver du ägna dig åt personlig utveckling…”

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

85474 kommentarer

Svara jordan shoes
17.24 Een 4 december 2022 
I'm also commenting to make you be aware of what a amazing discovery my friend's girl experienced visiting the blog. She learned numerous things, which include what it's like to have an excellent coaching nature to have men and women just learn a variety of grueling issues. You really exceeded our expectations. Many thanks for distributing such important, safe, explanatory and easy tips about this topic to Sandra.
jordan shoes http://www.jordans-shoes.us.org
Svara alexander mcqueen
21.15 Een 4 december 2022 
I have to express some appreciation to you for bailing me out of this scenario. Right after researching through the world wide web and finding recommendations which were not pleasant, I assumed my life was done. Being alive minus the answers to the issues you've resolved all through your main write-up is a critical case, as well as the kind which could have badly damaged my career if I hadn't come across your blog post. Your personal ability and kindness in dealing with the whole lot was very useful. I'm not sure what I would've done if I had not discovered such a stuff like this. I am able to now look forward to my future. Thanks for your time so much for your impressive and sensible help. I won't think twice to recommend the sites to anyone who needs tips on this area.
alexander mcqueen http://www.alexandermcqueenoutlet.us
Svara curry 9
1.36 Een 5 december 2022 
I intended to post you one very small remark to finally say thanks as before considering the fantastic methods you have shown above. This has been quite tremendously open-handed with people like you to deliver without restraint exactly what a number of people could possibly have marketed for an e book to earn some profit on their own, especially seeing that you could have done it if you ever considered necessary. The good tips in addition acted to be the easy way to fully grasp that someone else have a similar fervor much like my very own to learn lots more when considering this problem. I am certain there are several more enjoyable moments ahead for those who scan your website.
curry 9 http://www.curry9shoes.com
Svara jordan shoes
2.12 Een 5 december 2022 
I really wanted to type a message so as to thank you for these great tactics you are showing on this website. My extended internet lookup has at the end been compensated with reliable facts and techniques to exchange with my visitors. I would state that that many of us site visitors are undeniably blessed to be in a very good website with many wonderful people with valuable tactics. I feel rather grateful to have seen the site and look forward to plenty of more excellent minutes reading here. Thanks again for everything.
jordan shoes http://www.jordanstoreonline.com
Svara hermes outlet
2.13 Een 5 december 2022 
I simply wanted to make a quick comment to be able to say thanks to you for the wonderful guidelines you are giving out here. My time-consuming internet investigation has finally been compensated with good ideas to write about with my two friends. I 'd admit that many of us website visitors actually are rather lucky to dwell in a useful network with so many outstanding individuals with beneficial principles. I feel very much privileged to have used the website page and look forward to many more enjoyable moments reading here. Thank you again for everything.
hermes outlet http://www.hermes-outlet.us.org
Svara bapesta
2.34 Een 5 december 2022 
Thanks so much for providing individuals with an exceptionally memorable opportunity to read in detail from this website. It really is so pleasurable plus packed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to search your blog particularly three times in a week to read through the fresh guides you have. Not to mention, I am just at all times motivated with your sensational solutions you give. Certain 1 points in this posting are clearly the finest we have ever had.
bapesta http://www.bape-shoes.com
Svara kyrie 7
4.55 Een 5 december 2022 
Thanks for all of your hard work on this web site. Kate takes pleasure in getting into investigation and it's obvious why. Many of us notice all relating to the lively tactic you render valuable techniques on your blog and as well encourage participation from other ones about this situation while my daughter is without question studying a whole lot. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You're the one doing a first class job.
kyrie 7 http://www.kyrie7shoes.us
Svara AlatElott
10.01 Een 5 december 2022 
Sometimes under therapy, when we see responses, we still see calcific cystic masses, so you don t even know if it s going away cialis 5 mg best price usa A comparison of these data with previously published findings for epidermal growth factor receptor EGFR expression by these cell lines revealed that IGFR and EGFR expression are inversely related in the variant lines whereas ZR 75 1 cells express similar numbers of both receptors
Svara supreme hoodie
10.07 Een 5 december 2022 
I want to express my appreciation to the writer just for bailing me out of such a circumstance. As a result of looking throughout the search engines and meeting views that were not helpful, I was thinking my entire life was gone. Living minus the approaches to the issues you have resolved by means of your main article content is a serious case, as well as ones that could have in a negative way damaged my entire career if I had not discovered your web site. Your personal competence and kindness in controlling almost everything was excellent. I don't know what I would have done if I hadn't come upon such a step like this. I am able to at this moment look forward to my future. Thanks a lot so much for this skilled and sensible guide. I won't hesitate to suggest the sites to anyone who would like direction on this area.
supreme hoodie http://www.supremeclothings.us.com
Svara yeezy
15.08 Een 5 december 2022 
I precisely had to say thanks once more. I do not know what I would've taken care of without these ideas shown by you relating to this topic. Previously it was a terrifying setting for me, but witnessing your specialised style you handled the issue made me to leap with delight. Now i am happy for the work and thus sincerely hope you find out what a powerful job you're providing teaching men and women thru your site. I am sure you haven't encountered all of us.
yeezy http://www.yeezy350boost.us.com
Svara bape
15.36 Een 5 december 2022 
I simply needed to say thanks all over again. I'm not certain the things I might have taken care of without the thoughts contributed by you over such a theme. This has been a very scary setting in my view, however , seeing the very well-written tactic you managed that made me to jump for fulfillment. I will be happier for your guidance and then hope that you really know what a great job you were getting into training the rest via a blog. I am certain you haven't come across all of us.
bape http://www.bapesonline.com
Svara off white x jordan 1
15.37 Een 5 december 2022 
I simply had to say thanks all over again. I do not know what I would have undertaken in the absence of the type of thoughts documented by you relating to my subject. Previously it was a depressing issue in my circumstances, however , witnessing the very well-written style you resolved it made me to leap over gladness. I'm happy for the guidance as well as have high hopes you are aware of an amazing job you have been doing educating the mediocre ones through the use of your websites. Probably you have never got to know all of us.
off white x jordan 1 http://www.offwhitexjordan1.com
Svara jordan shoes
15.54 Een 5 december 2022 
My husband and i ended up being now joyful that Ervin could do his web research using the precious recommendations he acquired from your web pages. It is now and again perplexing to simply always be giving out steps which a number of people could have been making money from. And we also fully grasp we need you to give thanks to because of that. The type of illustrations you made, the easy web site navigation, the relationships your site help promote - it's got everything unbelievable, and it's making our son and the family reckon that that situation is cool, and that is really serious. Many thanks for all the pieces!
jordan shoes http://www.jordanssneakers.us.com
Svara cheap jordan shoes
18.00 Een 5 december 2022 
I want to show my appreciation to you for rescuing me from this type of condition. As a result of looking out through the the web and finding suggestions which were not powerful, I was thinking my life was well over. Living without the presence of answers to the issues you have solved through your blog post is a critical case, as well as the ones which might have negatively damaged my career if I had not noticed the blog. Your own skills and kindness in taking care of every part was priceless. I am not sure what I would have done if I hadn't come across such a solution like this. It's possible to at this point look ahead to my future. Thank you so much for the high quality and effective help. I won't think twice to endorse the website to any person who needs to have counselling about this matter.
cheap jordan shoes http://www.cheapjordanss.us.com
Svara Pibuimb
16.40 Een 6 december 2022 
Q: What is the fastest way to get pregnant?
A: viagra from canada prices Best what you want to know about medication. Read now.
ED is when you regularly cannot pocket and hold back an erection. It may only happen in some situations ??“ into example, you may be masterly to get an erection when masturbating, but not when you're with a partner. https://sildenafilhim.com
Svara Geraldfreef
22.12 Een 6 december 2022 
?????? ???????? ????? ??????. ???????? ???? webmoney ?????????. ?????? ? ???? ??????????? ???
Svara Povuppy
9.43 Een 13 december 2022 
How do you keep a guy interested without sleeping with him?
Erectile dysfunction is ditty of the men's sexual constitution disorders. It is cognized as an inability of men to attain erection during lustful intercourse coextensive with if they are sexually excited. Other symptoms of ED are, either it remains representing a stunted while or does not become manifest at all. It is a repeated process. Erectile dysfunction is also called a type of impotence. Ineffectualness is a afield aspect and covers sundry other men's healthfulness sensual disorders like- unfledged ejaculation, lack of sensual give one's eye-teeth for, ? ??? ????? Erectile dysfunction does not mean these problems. All these problems cognate to Erectile dysfunction can be cured with the resist of sildenafil 20 mg tablet brand name and other pfizer viagra pill medicines.

Causes
Erectile dysfunction does not bear any specific cause. There are varied reasons behind its occurrence. It can be- medical man reasons, your vigour problems, medicines you are bewitching, warm reasons, etc. Admit's would rather a look on ED causes in particular. Erectile dysfunction causes are- excited blood exigency, diabetes, spaced out blood cholesterol, sand diseases (Parkinson's disease and multiple sclerosis), surgery, pornographic hormone levels, lifestyle factors (smoking and drinking) and others (worry, hunger, nervousness, fear, discouragement). Aging factors also bring to ED, but aging in itself is not a cause. Low testosterone levels also in some cases pre-eminence to erectile dysfunction. Side effects caused by way of medications also make men unqualified for erection.

But there is nothing to problem thither as treatments are available in place of ED. One such accessible treatment in behalf of ED is viagra from canada prices.
Svara drwalterp
2.14 Een 14 december 2022 
royal blue soccer jersey light green prom dresses pittsburgh pirates mesh hat adidas d lillard 3 herre boost gray adidas nmd r2 japan moncler zipper
drwalterp http://www.drwalterp.net/
Svara sensablend
3.29 Een 14 december 2022 
royal blue soccer jersey light green prom dresses pittsburgh pirates mesh hat adidas d lillard 3 herre boost gray adidas nmd r2 japan moncler zipper
sensablend http://www.sensablend.com/
Svara animenovel
4.00 Een 14 december 2022 
pro max 12 case amazon waikiki dresses nike air perce 1 low nero fire calgary flames reverse retro hoodie long dress with sweater air jordan iv svart
animenovel http://www.animenovel.net/