CoachAgility

Arbetslivscoaching - chefer - medarbetare - team

Blogg

Att leva med förändring

Posted on

ATT LEVA MED FÖRÄNDRING


Av: Pernilla La Corte, augusti 2015

Vi lever i en tid som karaktäriseras av komplexitet, snabba rörelser och osäkerhet. Enligt termodynamikens andra lag sägs världen gå mot idel kaos. Och detta kaoset, eller snarare mångfalden dominerar på alla plan i samhället. Att vara en kompetent aktör i en föränderlig värld handlar om att odla förmågan att vara flexibel och att bejaka mångfalden snarare än att styra den, och det innebär att kunna navigera genom och kombinera kaos och ordning.

Äldre managementteorier är på väg att lämna scenen. Taylorismen är död och det auktoritära sättet att leda samt företagsekonomiska teorier med ett mekaniskt synsätt på människor får ge vika för mer humanistiska teorier som t.ex. systemteorin och kaosteorin. Systemteorin utvecklades av Ludwig von Bertalanffy, professor vid Zoologiska insitutet i Wien, biolog och vetenskapsman. Hans idéer liknar organisationen vid ett levande system, och för att förstå en organisation måste vi ta på oss ett par biologiska glasögon.

Det är en väldig skillnad på att betrakta en organisation och dess medarbetare som ett mekaniskt eller ett levande system. I det gamla kunskapssamhället kunde kompetens mätas i förmågan att bevara sina ”hemligheter”, hålla på sina rutiner och bevara de väl inarbetade strukturerna. Idag när de gamla hierarkierna faller och det globala nätverkssamhället står på tröskeln måste vi tänka nytt. Och inte bara en gång, utan vi måste vara beredda att tänka nytt hela tiden.

”Där den gamla organisationen utmärktes av tradition, rigiditet och homogenitet utmärks den nya av självorganisering, flexibilitet (icke-struktur) och mångfald. Där den gamla organisationen/institutionen präglades av specialisering och murar mot världen, präglas den moderna av rivna murar och öppenhet, med flöden av information, tankar och idéer som följd.

I den nya världen finns varken öar eller fastland, bara ett oändligt hav och otaliga flöden av människor, idéer och händelser. Världen som vi en gång kände den ter sig nu smått kaotisk.”

(Ur artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se Gränsbrytning —  omvärldsbevakning och analys av ett samhälle i förändring.)

Men har vi inte alltid levt i förändring och varit biologiska levande system? Jo, men skillnaden är hastigheten. Efter de två stora världskrigen har förändringstakten varit långsamt accelererande, vilket kan ha upplevts av chefer och medarbetare som en stabil och rätt statisk process under 50- och 60-talen. Idag upplever vi en avsevärt högre hastighet i den kontextuella förändringen som leder till nya och starka krav på anpassning och organisatorisk förändring.

Det tycks också vara så att vi uppfattar förändring vid en viss hastighet, vid en viss kvantitet eller vid större kvalitativa språng. Innan dess uppfattar vi endast en stabilitet, trots att det ständigt pågår förändringar.(Bo Ahrenfeldt ”Förändring som tillstånd”, 2001.)

För att förstå denna nya kaotiska miljö används ibland konceptet VUCA - Votality Uncertainty Complexity Ambiguity. Enligt Dr. John Sullivan, en nationalitet ? HR-specialist, utmärks vår nya omvärld av fler förändringar, som dessutom sker snabbare än tidigare och detta har stor inverkan på vårt samhälle och hur vi leder organisationer. Förändringssnabbheten påverkar inte minst HR-området och Sullivan menar att vi behöver ställa högre krav på rekryteringen av flexibla medarbetare som snabbt kan anpassa sig till en föränderlig omvärld. Sullivan själv föreslår att organisationer och företag måste fokusera mer på att lära ut problemlösning, system för snabbare inlärning samt innovation. Han föreslår också att arbetsbeskrivningar måste bli mer flytande för att kunna anpassas tillförändringar och att medarbetare rör sig och roterar runt på fler arbetsuppgifter.

 

Den komplexitet globalisering, kunskapsutveckling och teknik gett oss, gör att många idag tappat greppet och känner att de blivit överlämnade till kaos. Kaos är emellertid inte alltid kaos. Vi upplever kaos när vi känner oss maktlösa. Men ur kaoset kan också ordning födas. Kaos och ordning är på så sätt egentligen inga riktiga motsatspar. Dels därför att kaos egentligen inte är desamma som oordning. Istället är kaoset mångfald, i vilken det finns oräkneliga möjligheter. Se gärna artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se. Där tas upp flera exempel på kaordisk kompetens. Bl.a. nämner man Wikipedia, som tar vara på mångfalden och samordnar olika röster och åsikter till en begriplig helhet, och kaoset övergår i en slag självorganisering där meningsskiljaktigheter, kritik och avvikelser hanteras längs med vägen.

 

Så hur får vi människor att kunna trivas med och sporras av förändring och osäkerhet istället för att bara stå ut med dem? Förändring kan vara oerhört smärtsamt för oss människor, och det finns det numera neorovetenskapliga belägg för. Vår hjärna sänder nämligen ut rätt starka ”syntax error” -signaler när det är en förändring på gång, och detta skapar ett naturligt motstånd. (”The neuroscience of Leadership, David Rock)

 

”The mind is always seeking zones of safety, and these zones of safety are continually falling apart”.

 

( Pema Chödrön, ”Comfortable with Uncertainty”, 2008 )

 

Dessvärre är förändring är inget projekt med en början en mitt och ett slut utan ett tillstånd vi befinner oss i hela livet. Enligt Buddha, utmärks allt levande av tre tillstånd: 1. Obeständighet 2. Egolöshet och 3. Lidande. Enligt buddismen behöver vi för att komma ifrån lidande släppa taget om oss själva och förstå att vi är en del av en energi som skapar allt. Det där låter lättare sagt än gjort. I synnerhet som vår hjärna motarbetar oss.

Vi vet redan att allt är obeständigt. Vi förstår att saker inte består utan att de slits ut och vi vet att människor, djur och växtlighet dör. Men trots att vi förstår detta intellektuellt har vi känslomässigt ett stort motstånd mot denna sanning. Vi vill ha stabilitet. Vi har en tendens att söka trygghet och vi upplever obeständighet i vår vardag som frustrerande.

Det är därför viktigt att bygga företagsmiljöer som stöder förändring och flexibilitet redan från början. Toyota är ett sådant exempel. Agila organisationer innebär en shift från en kontroll- och ordergivningskultur till ett motiverande och stödjande ledarskap som karakteriserat av förtroende.

Agility är dynamiskt, förändringsbejakande och tillväxtorienterat. Framgångsrika agila företag inte bara förstår sina nuvarande marknader, kompetenser och kunder väldigt väl - de förstår också potentialen hos framtida kunder och marknader. (Goldman et al, 1995, p.42).

Företag behöver också bli duktigare på mer omvälvande förändringar som påverkar och återuppfinner hela organisationen och utmanar gamla tankemönster. Bo Ahrenfeldt kallar detta för ”en förändring av andra ordningen”

Med förändring av första ordningen menas en förändring inom systemet, dvs en övergång från ett tillstånd till ett annat utan att systemet själv förändras. Det kan t.ex. gälla när en verkstad byter ut en gammal maskin mot en ny. Visserligen får arbetaren lära sig några nya grepp, men arbetssätt, antalet arbetare som behövs till maskinen är desamma och vi tänker på samma sätt som innan.

Vid en förändring av andra ordningen däremot, förändras hela systemet vilket i praktiken innebär att det organisatoriska tänkandet och agerandet förändras. Både tankemönster och verklighets-beskrivning. Om den nyss nämnda verkstaden t.ex. införskaffar robotar och datoriserade maskiner påverkas hela systemet. Arbetare friställs p.g.a. arbetsbrist och en högre utbildad tekniker sätts att sköta en dator som styr flera maskiner. P.g.a. minskad personlastyrka på golvet behövs inte heller så många tjänstemän för att administrera verkstaden, vilket gör att även tjänstemannakåren krymper p.g.a. arbetsbrist.

I förändring av andra ordningen påverkas ledarskapet i stor utsträckning. Chefen måste bli den ledare som vi så ofta talar om.

Enligt Ahrenfeldt behöver företagsledare jobba kontinuerligt med förebyggande förändringsarbete och inte invänta att förändringsbehovet ska uppstå ur desperation när man ser sig omsprungen av konkurrenter. Dock har företag som går bra en låg motivation att förändra sig (till skillnad från organisationer i kris). Så en chef som arbetar med förebyggande förändring måste vara beredd att arbeta i motvind och utstå mycket kritik. Varför ska man ägna sig åt det då?

-man får tid att förbereda sig, vilket ökar möjligheterna att man gör rätt saker på rätt sätt

-man äger initiativet och kan prioritera sina egna mål

-man har oftare pengar och andra resurser till hands eller har tid att skaffa dessa

Förändringsledare/chefer behöver mer också mer än någonsin lita på att medarbetaren har svaren inom sig. Men hur leder man då människor under förändrings- och utvecklingsarbete om de redan har stor kunskap om och förmåga till att skaffa sig insikt i det de ännu inte har insikt om? Hur leder man på ett humanistiskt och icke-auktoritärt sätt? Coaching har en självklar plats på 2000-talets ledarskapshylla. Men man får dock se upp så att coaching inte används på ett manipulerande sätt. Det är inte en metod för att först bygga upp förtroende och sedan styra den coachade mot sin egen förändringsagenda.

Till sist en utmaning från Bo Ahrenfelt: ”Genom förebyggande förändring, som beror på förändringar i omvärlden, blir du inte alltid populär. Klarar du det utan att svara med aggressivitet, fördömande eller destruktivt beteende mot dina medarbetare? Klarar du också av att ifrågasätta ditt eget tänkande ? Om du inte gör det behöver du ägna dig åt personlig utveckling…”

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

14433 Comments

Reply supreme clothing
8:19 PM on August 7, 2020 
I wish to show some appreciation to the writer just for rescuing me from this type of matter. Right after checking throughout the the web and seeing basics that were not pleasant, I figured my life was over. Being alive without the approaches to the problems you've solved all through your good report is a crucial case, and the ones that might have in a wrong way affected my career if I had not discovered the blog. Your good knowledge and kindness in dealing with all the things was vital. I don't know what I would have done if I had not come upon such a subject like this. I can at this time look forward to my future. Thanks a lot so much for your skilled and results-oriented guide. I will not be reluctant to recommend your site to any individual who needs counselling about this topic.
supreme clothing http://www.supremesonlinestore.com
Reply kyrie 5
8:22 PM on August 7, 2020 
I would like to show my appreciation to you for bailing me out of such a predicament. Because of browsing throughout the the net and finding things which are not powerful, I thought my entire life was well over. Being alive minus the answers to the difficulties you have fixed all through this guide is a critical case, as well as the kind which may have negatively affected my entire career if I had not come across your website. The expertise and kindness in controlling the whole lot was crucial. I don't know what I would've done if I hadn't discovered such a thing like this. It's possible to at this moment look ahead to my future. Thanks a lot very much for this reliable and results-oriented help. I won't think twice to suggest your web blog to anybody who needs to have care about this situation.
kyrie 5 http://www.kyrie5.us
Reply nike epic react
8:27 PM on August 7, 2020 
My wife and i ended up being absolutely lucky Raymond managed to do his research by way of the ideas he discovered out of the site. It is now and again perplexing to simply be offering guides many others could have been trying to sell. And we all keep in mind we have got the writer to appreciate for that. Those explanations you have made, the simple blog menu, the friendships your site assist to create - it is all powerful, and it is helping our son in addition to us know that this concept is enjoyable, which is certainly extraordinarily mandatory. Thanks for the whole lot!
nike epic react http://www.nikereact.org
Reply air max
8:35 PM on August 7, 2020 
I wish to point out my admiration for your kind-heartedness supporting people that must have help on in this content. Your special dedication to getting the solution all-around appears to be rather interesting and has regularly helped regular people like me to attain their endeavors. Your own informative hints and tips entails a whole lot a person like me and even further to my colleagues. Best wishes; from all of us.
air max http://www.airmax270.us.com
Reply supreme hoodie
8:39 PM on August 7, 2020 
I precisely needed to appreciate you once more. I do not know the things I could possibly have made to happen without those opinions documented by you concerning that situation. It has been the troublesome dilemma in my circumstances, nevertheless looking at the very well-written avenue you handled it forced me to weep for happiness. I will be grateful for your information and as well , sincerely hope you realize what an amazing job you have been accomplishing educating the others through your web blog. More than likely you've never got to know any of us.
supreme hoodie http://www.supreme-clothings.us.com
Reply off white hoodie
9:29 PM on August 7, 2020 
I needed to put you the very small note to finally say thanks once again just for the spectacular solutions you have contributed on this website. This has been so remarkably open-handed of you to make publicly just what a number of people would've supplied for an e-book in making some dough for their own end, primarily now that you might well have tried it if you ever decided. These pointers likewise acted to provide a fantastic way to fully grasp other individuals have the identical dream the same as my personal own to understand very much more with regards to this issue. I am sure there are numerous more pleasurable situations in the future for those who scan through your website.
off white hoodie http://www.offwhitehoodie.us.com
Reply longchamp handbags
9:51 PM on August 7, 2020 
My wife and i felt absolutely excited when Jordan could deal with his inquiry through the ideas he received from your weblog. It's not at all simplistic just to be giving freely secrets and techniques which usually people may have been selling. Therefore we acknowledge we now have the writer to give thanks to because of that. The main illustrations you made, the easy website navigation, the relationships you can make it possible to foster - it is everything great, and it is aiding our son and our family do think that concept is awesome, which is extremely vital. Thanks for all the pieces!
longchamp handbags http://www.longchampshandbags.us
Reply vans outlet
11:13 PM on August 7, 2020 
I simply desired to thank you so much once more. I'm not certain the things that I could possibly have used in the absence of the type of tricks shown by you directly on such theme. This was an absolute fearsome situation for me, but witnessing a new professional mode you resolved the issue made me to jump with joy. Now i'm thankful for this guidance and thus pray you recognize what a powerful job that you are accomplishing training the mediocre ones through the use of your web site. I know that you haven't come across any of us.
vans outlet http://www.vans-outlet.us.com
Reply golden goose outlet
11:37 PM on August 7, 2020 
I must express some thanks to you just for rescuing me from this type of condition. Just after browsing through the internet and meeting opinions which are not powerful, I was thinking my entire life was over. Being alive without the presence of strategies to the problems you've sorted out by means of your main report is a crucial case, and the ones that might have in a negative way affected my career if I had not discovered your web site. Your own capability and kindness in maneuvering all the pieces was useful. I'm not sure what I would've done if I had not encountered such a subject like this. It's possible to at this point look forward to my future. Thank you very much for this specialized and result oriented guide. I won't hesitate to refer your blog to any person who wants and needs care on this topic.
golden goose outlet http://www.goldengooseoutlet.org
Reply jordan 6
11:49 PM on August 7, 2020 
A lot of thanks for all your efforts on this blog. My mom take interest in getting into investigations and it is easy to understand why. A lot of people learn all relating to the lively ways you create precious thoughts on the web blog and inspire contribution from other ones on the topic then our princess is undoubtedly learning a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You are carrying out a wonderful job.
jordan 6 http://www.jordan6.us.com
Reply golden goose outlet
12:29 AM on August 8, 2020 
Thank you so much for providing individuals with a very nice opportunity to read from this website. It is always very sweet and also packed with a great time for me personally and my office fellow workers to visit your web site nearly three times a week to read the fresh guidance you have got. And indeed, I'm also at all times happy with the beautiful thoughts served by you. Some 3 ideas in this posting are rather the most efficient we have had.
golden goose outlet http://www.goldengoose-outlet.us.com
Reply golden goose
12:31 AM on August 8, 2020 
Thanks so much for providing individuals with such a spectacular opportunity to discover important secrets from this web site. It is always very awesome plus full of a great time for me and my office acquaintances to visit the blog the equivalent of three times weekly to study the fresh guidance you have. And indeed, I'm just certainly impressed with your good thoughts you give. Some 2 points on this page are particularly the most suitable we have all ever had.
golden goose http://www.goldengoose-outlet.us.com
Reply bape clothing
1:28 AM on August 8, 2020 
I not to mention my pals came checking the excellent advice on your web page and then all of the sudden I had a terrible suspicion I had not expressed respect to the website owner for those tips. The people ended up stimulated to read through all of them and now have actually been loving these things. Thank you for truly being very kind as well as for pick out such good useful guides millions of individuals are really wanting to discover. Our honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.
bape clothing http://www.bape-clothing.us
Reply jordan shoes
2:23 AM on August 8, 2020 
I must express my admiration for your kind-heartedness giving support to those people that really need assistance with the topic. Your very own commitment to getting the solution all-around turned out to be exceedingly productive and has surely made most people like me to arrive at their objectives. The insightful tutorial indicates a lot to me and somewhat more to my mates. Regards; from all of us.
jordan shoes http://www.jordans.com.co
Reply jordan shoes
10:48 AM on August 10, 2020 
I not to mention my guys appeared to be taking note of the excellent information from your website and then all of the sudden I got an awful feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those secrets. All the women were definitely as a result passionate to read through all of them and have surely been making the most of those things. Thank you for simply being quite accommodating and for having this sort of nice subject areas most people are really desirous to discover. Our honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.
jordan shoes http://www.jordan6.us.com
Reply moncler
2:05 PM on August 10, 2020 
I precisely needed to appreciate you once again. I am not sure the things I might have undertaken without the opinions shown by you relating to my subject. It actually was the horrifying dilemma in my circumstances, nevertheless seeing the professional form you solved the issue took me to leap with contentment. I am happier for this support and thus hope you realize what a great job you are putting in educating many others using your website. Probably you have never got to know all of us.
moncler http://www.monclersoutlet.us.com
Reply supreme
3:05 PM on August 10, 2020 
I would like to express my respect for your kind-heartedness for all those that require help on this one subject matter. Your real dedication to passing the message all-around was definitely invaluable and have always helped men and women like me to realize their dreams. Your entire warm and helpful tutorial signifies much to me and even further to my colleagues. Best wishes; from all of us.
supreme http://www.supremes.us.org
Reply supreme clothing
4:09 PM on August 10, 2020 
My wife and i were very glad that Chris managed to carry out his survey using the ideas he had out of your web page. It is now and again perplexing to just find yourself offering key points which often many people could have been trying to sell. And we do know we have the website owner to be grateful to for that. The specific explanations you made, the easy site menu, the relationships your site make it possible to engender - it's got many impressive, and it is facilitating our son in addition to us recognize that that content is fun, and that's really fundamental. Many thanks for all!
supreme clothing http://www.supremenewyork.us.com
Reply balenciaga shoes
4:40 PM on August 10, 2020 
My husband and i have been absolutely relieved when Jordan could conclude his analysis with the precious recommendations he got from your web page. It is now and again perplexing to just always be making a gift of helpful hints which usually men and women might have been making money from. Therefore we discover we've got the writer to thank because of that. The entire illustrations you made, the simple blog navigation, the relationships you can help instill - it's got most spectacular, and it's facilitating our son and us reckon that this topic is fun, which is really essential. Thanks for the whole thing!
balenciaga shoes http://www.balenciaga.us.com
Reply jordan shoes
8:09 PM on August 10, 2020 
I am writing to make you understand what a cool discovery my friend's daughter experienced going through your webblog. She even learned such a lot of things, with the inclusion of how it is like to possess an incredible helping heart to have the rest without hassle know just exactly specified complicated matters. You undoubtedly exceeded readers' expectations. Thanks for producing the precious, trusted, explanatory and in addition fun tips about that topic to Julie.
jordan shoes http://www.jordansshoes.us.org