Kundvagn
Din kundvagn är tom
Antal:
Delsumma
Moms
Leverans
Totalt
Ett fel uppstod med PayPalKlicka här för att försöka igen
FiraTack för ditt köp!Du bör få en beställningsbekräftelse från PayPal inom kort.Lämna kundvagn

CoachAgility

Arbetslivscoaching - chefer - medarbetare - team

Blogg

Företaget som ifrågasätter allt

Publicerat den

 

23 februari 2016 av Pernilla La Corte

Björn Lundén Information AB är Sveriges häftigaste företag. De har drivit företagsdemokrati till sin spets. De anställda bestämmer sina egna löner och sina egna arbetstider, och de har inga chefer eller någon ledningsgrupp. Ägaren Björn Lundéns röst är lika mycket värd som någon annans, och hans idéer kan bli nedröstade på ett personalmöte och det tycker han bara är bra. Han startade inte företaget för att få styra och ställa. Företaget har funnits i 28 år, har aldrig gått med förlust, aldrig lånat några pengar och har haft en stadig tillväxt. Företaget tar emot cirka 100 studiebesök per år. 

Den 8:e februari var det CoachAgilitys med fleras tur att åka på studiebesök till lilla Näsviken, där Björn Lundéns företag ligger. Björn skickar först en stor buss som hämtade oss 13 personer i Hudviksvall. Han tog sedan emot varmt vid dörren, sade att han kände sig hedrad att vi ville komma på besök. Gruppen bestod av konsulter, entreprenörer, samt en och annan anställd på större företag. Alla har vi gemensamt att vi är nyfikna på hur ett demokratiskt företag drivs, där de anställda själva får bestämma allt. ”Jag byggde ingen pyramid, för jag vet inte hur man gör,” säger Björn, som idag har 95 anställda.

Företaget ägnar sig åt ekonomi, juridik och skatter - men det är inte vad vi gör, utan hur vi gör det som är intressant, säger Björn Lundén.

-Vi ifrågasätter allt, Och när vi tittar på hur man driver företag i vanliga fall så gör vi oftast tvärtemot. Vi är inte rädda för kaos. Det finns strukturer även om vi inte alltid kan förklara hur vi gör.


Vi står på lagret. Där böckerna om skatter och juridik produceras och distribueras. Lagret är ljust och ligger i mitten av byggnaden, då det är verksamhetens nav. 
-De flesta placerar sitt lager i någon mörk källare, och kufar med rutiga flanellskjortor går omkring där, säger Björn. Men varför skall lager ligga i källaren? Och varför ska man separera anställda, så att de som styr sitter högst i en byggnad och de som jobbar på lager hålls i skymundan?


 

Hur man anställer

-Vi anställer folk litet innan vi behöver dem så att vi alltid är litet slaka. Vi brukar få in runt 250 ansökningar, sätter in dem i en pärm. Alla i företaget får gå igenom och sätta sitt veto om det är någon man inte vill anställa. Sedan utser vi en grupp som går igenom pärmen och väljer ut 22 stycken. 22 kallas till intervju, i grupp. Vi fikar, visar dem företaget. Pratar och lär känna varandra. Sen frågar vi dem som är där: ”Hur tycker ni att vi ska gå vidare?” ”Ni får väl rösta” säger de då”, för de har börjat fatta hur det funkar. Vi rekryterar med hjärtat. De som är trevliga. Vi vill inte se betyg. Rekrytering är en intuitiv process och kan inte ersättas av poängskalor.

 

Roterande roller


-Vi har inge fasta roller, vi turas om att göra bokföring och att sköta lönerna. Alla startar i lagret två månader för att lära sig det. Vi har inga arbetsbeskrivningar. På pappret står det bara ”Du är anställd.” Olika funktioner finns, men de anställda roterar i rollerna efter intresse och behov. Och det flyter på genom självorganisering.

Ordet HR får Björn Lundén att rysa. ”Varför ska man sätta högt betalda akademiker på toppen att bestämma över andra i företaget?”

Alla ska dra in pengar. Vi är oerhört intäktsfokuserade. Vi tittar däremot aldrig på kostnaderna , enbart på intäkter.

-Gör ni någon budget? frågar en besökare.

Björn fnyser högljutt.

-Nej, herregud. För det första stämmer de aldrig och man får justera dem ständigt och för det andra är det ett glassjobb för akademiker. Vi tittar på resultatrapporter och jämför dem med året innan. Det är öppet för alla.

  

Löner

-Vi sätter löner på varandra och vi har öppna löner. Ska man bara införa en sak på ett företag så är det öppna löner. Sätt upp en lapp med allas löner på kylskåpet. Börjar man med det så följer det andra efter.

Hos oss går det till så att var och en fyller i vad man tycker på intranätet anonymt. Och sen tar vi fram snittet. Jag har alltid tyckt att alla borde få lika lön, men jag har alltid blivit nedröstad. De flesta vill ha individuella löner. Alla har jätteolika skäl till varför någon skulle ha högre lön än någon annan. T.ex. hjälpsamhet/kreativitet/specialisering, etc.

Sedan räknar vi ut timlönen för då kan vi köra med flexvolym - man bestämmer sina egna arbetstider. Och man slipper kompledighet etc. Alla kan gå in i ett datasystem och lägga in sina timmar. Ingen kontrollerar detta.

 

Personalmöten

Personalmöten hålls 1 ggn/vecka. och där diskuterar man högt och lågt och fattar alla beslut. Vi cirkulerar att vara ordförande och sekreterare. Vi har en blankett på intranätet där man lägger in sina ärenden (Beslut/information/diskussion) Det kommer upp på skärmen under mötet. Man kan lägga in det anonymt om man vill. Ibland gör vi upp arbetsgrupper kring någon fråga och de som är engagerade i den diskuterar och fattar beslut. Och vi har samrådsmöten - där deltagare för olika grupper deltar.

  


Bestämmelser som kränker


Var och en får köpa in vad som helst till företaget utan att fråga. Allt annat vore kränkande tycker Björn som har en hel lista på saker som han tycker är kränkande i ett företag:

-idén att behöva fråga om man kan få en ny dator

-idén att ha en viss lönepott för personalen

-utvecklingssamtal

-att man ska vara klädd på ett visst sätt

-att man måste komma en viss tid och att man måste be om lov för att få gå en viss tid, tex. för att hämta barn

 

Mål


Vi har inga mål. Målstyrning är fullständigt värdelös. Då ska nån högutbildad sätta mål sen ska det förankras, implementeras nedåt. Vi har ingen verksamhetsplan eller affäsplan heller. Vi har ju arbetsgrupper: distribution, support, drift,lokal, programutveckling och frågeservice. Men vi lägger inte ned nån energi på att beskriva hur det ser ut och vi planerar väldigt litet. Vi kör så det ryker, och det går väldigt bra.


”Titta här, postsorteringen funkar perfekt, säger Björn Lundén glatt och visar upp postrummet. Trots att vi inte har någon anställd ligger allt samlat i fina fack. 

    


Likaså noterar jag att handdukar hänger i långa rader markerade med namn inne på toaletten. Tanken att ett företag som inte har målstyrning, roller, funktioner eller chefer skulle vara hänfallet åt kaos känns rätt långt bort.

Ingen ledningsgrupp, inga styrelser inga chefer. Det låter ganska befriande, om nu allt flyter på ändå. Vi som är där får en känsla av att Björn Lunden och hans företag representerar framtiden, och att vi som andra ställer frågor som om vi kom från 1930-talet. ”Får de anställda verkligen….?” ”Men hur fungerar det…?” ”Kan man verkligen göra så…?” Det som Björn Lundén ser som självklart vad gäller medarbetarmakt är kanske jämförbart med vad vi idag anser självklart vad gäller jämställdhet mellan könen, eller jämställdhet mellan sociala klasser något som tagit lång tid och mycket kamp att uppnå i de flesta länder.

Och Björn Lundén får mycket studiebesök men inte många efterföljare. Den vanligare responsen han får när han frågar om inte andra ska göra samma sak är ”Hos oss skulle det aldrig funka. Mina medarbetare är inte kapabla/mogna/vill bli ledda…” ”Jag har hört det från chefer, säger Björn, men konstigt nog har jag aldrig någonsin hört från golvet att de som jobbar där inte vill vara med och bestämma....”

Med mycket värme och glädje i hjärtat lämnar vi Björn Lundén.Tittar man på ett globalt plan finns det dock flera exempel på företag som jobbar på liknande sätt. Vi har t.ex. Zappos, Semco, Morningstar och Burtzoorg. Buurtzorg t.ex. är ett holländskt vårdföretag som jobbar med coacher istället för mellanchefer. Det största företaget i världen som jobbar med arbetsplatsdemokrati på detta sätt är AES, som har 40 000 anställda i energisektorn. Så storleken på företag tycks inte spela någon roll, med vissa undantag. Man kan ibland behöva upprätta vissa stabsfuntioner, men då är man noga med att inte förse dessa med auktoritet. Boken "Reinventing organizations" av Frederic Laloux är väldigt heltäckande om hur dessa företag fungerar. Skulle vara spännande att kika 50 år framåt i tiden och se hur många företag som plattat ut pyramiderna då...

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

18476 kommentarer

Svara supreme shoes
18.55 Een 4 december 2022 
I must express some appreciation to you just for bailing me out of this type of difficulty. Just after searching through the world wide web and meeting proposals which were not helpful, I assumed my life was done. Existing without the presence of answers to the difficulties you've fixed all through the report is a critical case, as well as ones which may have adversely affected my career if I had not encountered your website. Your skills and kindness in taking care of the whole thing was invaluable. I don't know what I would have done if I hadn't come upon such a step like this. I'm able to at this moment look ahead to my future. Thanks a lot so much for the professional and results-oriented help. I won't think twice to refer the sites to anyone who wants and needs tips on this problem.
supreme shoes http://www.supremeclothings.com
Svara travis scott jordan
19.25 Een 4 december 2022 
I must express my admiration for your generosity supporting visitors who actually need guidance on this one area. Your personal commitment to getting the message all-around came to be extremely helpful and have continuously permitted those like me to attain their endeavors. Your personal helpful guidelines indicates a whole lot a person like me and still more to my peers. Thanks a lot; from each one of us.
travis scott jordan http://www.jordantravisscott.com
Svara goyard bag
19.56 Een 4 december 2022 
I intended to send you the little note to help thank you so much once again relating to the superb things you've contributed at this time. It is certainly incredibly open-handed of people like you to give extensively all many people could have distributed for an e book to end up making some dough on their own, chiefly seeing that you might have tried it in the event you wanted. Those smart ideas additionally worked as the great way to fully grasp other individuals have a similar interest really like mine to know a great deal more with regard to this issue. I am sure there are lots of more pleasant instances up front for individuals who discover your blog post.
goyard bag http://www.goyardhandbag.us.org
Svara jordan
20.05 Een 4 december 2022 
I would like to show thanks to you just for rescuing me from such a situation. Just after surfing around through the the web and coming across tips that were not productive, I figured my entire life was gone. Living without the solutions to the problems you've solved through your article content is a serious case, and ones which may have adversely affected my entire career if I hadn't encountered your website. Your personal training and kindness in controlling all the stuff was useful. I don't know what I would have done if I had not come across such a subject like this. I can also now look forward to my future. Thanks for your time so much for this high quality and sensible help. I will not hesitate to propose your blog to anybody who ought to have tips on this matter.
jordan http://www.jordanshoesstore.us.com
Svara kyrie shoes
23.36 Een 4 december 2022 
I wish to voice my gratitude for your kind-heartedness giving support to those people who require help with your area. Your real commitment to getting the solution up and down was extraordinarily advantageous and have continually allowed associates much like me to attain their objectives. Your new important useful information entails so much a person like me and far more to my peers. With thanks; from everyone of us.
kyrie shoes http://www.kyrieirving-shoes.us.com
Svara jordan outlet
0.24 Een 5 december 2022 
My spouse and i got really contented that Raymond could round up his web research from your ideas he obtained from your web site. It's not at all simplistic just to find yourself releasing facts that a number of people could have been selling. So we remember we have the website owner to appreciate because of that. The most important explanations you made, the simple site navigation, the friendships you will give support to foster - it's got everything astonishing, and it's really letting our son in addition to the family do think that matter is awesome, and that is especially essential. Thanks for everything!
jordan outlet http://www.jordans-shoes.us.org
Svara yeezy boost 500
2.39 Een 5 december 2022 
I simply desired to say thanks once again. I do not know what I would have accomplished in the absence of these thoughts contributed by you relating to such a subject. It was the troublesome setting in my view, but spending time with a specialized fashion you handled that forced me to jump over joy. Now i am grateful for this help as well as hope that you really know what an amazing job you happen to be doing instructing men and women with the aid of your webpage. I am sure you have never encountered all of us.
yeezy boost 500 http://www.yeezy-500.us.com
Svara supreme outlet
6.31 Een 5 december 2022 
Needed to create you a little bit of observation to help thank you so much over again with your wonderful secrets you have shown on this site. It's pretty open-handed of people like you to grant unhampered what a few people could have supplied for an ebook to generate some profit on their own, chiefly now that you might have done it in case you wanted. Those thoughts also acted to provide a easy way to fully grasp that someone else have similar eagerness similar to mine to know the truth great deal more around this condition. I am sure there are thousands of more fun periods up front for many who read carefully your site.
supreme outlet http://www.supremenewyork.us.org
Svara off white shoes
7.07 Een 5 december 2022 
I am commenting to let you be aware of what a extraordinary discovery my friend's girl found reading through your web page. She noticed some issues, not to mention what it's like to have a great teaching mood to have many others clearly gain knowledge of a number of complicated subject areas. You really did more than our desires. Many thanks for rendering the useful, healthy, informative and even easy tips about your topic to Sandra.
off white shoes http://www.off---whiteshoes.com
Svara golden goose shoes
7.55 Een 5 december 2022 
I wish to convey my appreciation for your kind-heartedness in support of those who must have help on this content. Your special dedication to passing the message across ended up being exceptionally beneficial and have frequently made guys and women just like me to reach their ambitions. Your amazing informative help means so much to me and far more to my office colleagues. Thanks a ton; from each one of us.
golden goose shoes http://www.goldengooseoutlets.us
Svara alexander mcqueen shoes
8.09 Een 5 december 2022 
I would like to point out my passion for your kind-heartedness for persons that have the need for help with this particular study. Your real commitment to passing the solution around became rather functional and have usually made regular people much like me to reach their dreams. Your own informative tutorial implies so much to me and much more to my mates. Best wishes; from all of us.
alexander mcqueen shoes http://www.alexandermcqueenoutlet.us
Svara jordan shoes
13.24 Een 5 december 2022 
I precisely needed to say thanks all over again. I'm not certain the things I would have done without the creative ideas provided by you about such topic. It absolutely was a frustrating issue in my view, but understanding a well-written technique you solved the issue made me to leap for gladness. I am happy for this information and as well , hope you recognize what a great job you have been carrying out training some other people all through your webblog. I'm certain you've never got to know all of us.
jordan shoes http://www.jordansshoes.us.org
Svara bapesta shoes
14.09 Een 5 december 2022 
I want to convey my admiration for your kind-heartedness giving support to women who must have help with this important concern. Your very own dedication to passing the message around appeared to be quite useful and have usually empowered guys like me to arrive at their aims. The valuable key points signifies a lot a person like me and further more to my office workers. Thanks a lot; from all of us.
bapesta shoes http://www.bapesta.us.com
Svara golden goose
15.58 Een 5 december 2022 
I have to point out my admiration for your kind-heartedness supporting people who require help on that area of interest. Your real dedication to passing the solution all over appeared to be exceptionally good and have without exception helped those much like me to get to their goals. The important help and advice means a lot a person like me and somewhat more to my fellow workers. Many thanks; from everyone of us.
golden goose http://www.goldengooseoutletus.com
Svara curry 9
19.31 Een 5 december 2022 
I simply wanted to jot down a small remark to express gratitude to you for the wonderful guidelines you are writing on this site. My time consuming internet look up has at the end of the day been rewarded with extremely good suggestions to exchange with my good friends. I 'd suppose that many of us visitors actually are very much lucky to exist in a wonderful site with very many wonderful people with very helpful tricks. I feel rather grateful to have encountered your entire webpages and look forward to tons of more amazing times reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.
curry 9 http://www.curry9shoes.com
Svara DTectlyncpm
11.49 Een 6 december 2022 
ally 2 daclatasvir daklinza package insert daklinza daclatasvir
Svara jordan 12
21.45 Een 6 december 2022 
I precisely wished to thank you very much once more. I do not know what I would have done in the absence of the entire tricks provided by you over such area of interest. Previously it was a very challenging matter for me personally, nevertheless understanding a new well-written style you resolved that took me to weep for contentment. Extremely grateful for this assistance and then believe you are aware of a great job you're carrying out instructing some other people by way of your webpage. Most likely you've never got to know any of us.
jordan 12 http://www.jordan12.us.com
Svara BB-Gun
15.11 Een 7 december 2022 
????????????? Joker-roma ??????????????????????????????????????????????? ??????? ????? ???? ??????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????
?? ?????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????
URL=https://www.missmarbles.net/category/%e0%b8%aa%e0%b8%a5%e0%b
9%87%e0%b8%ad%e0%b8%95/joker/ says...

joker slot ???????
Svara kobe 9
4.26 Een 8 december 2022 
I'm commenting to let you know of the notable discovery my child found visiting yuor web blog. She came to understand too many issues, including what it is like to have a wonderful helping character to get the others without problems learn about specific hard to do subject matter. You undoubtedly surpassed her expected results. I appreciate you for coming up with those warm and helpful, healthy, educational and even unique thoughts on this topic to Kate.
kobe 9 http://www.kobebasketballshoes.net
Svara DTectlyncrc
23.49 Een 9 december 2022 
daclatasvir 60mg tablets daclatasvir genotype 3 what is daclatasvir